duminică, 30 martie 2014

Cel mai bun stup

Apicultura de cercetare|

Vreti sa studiati albinele cum pleaca si vin la stup? Pentru a face aceasta va trebuie un stup cu geamuri; dar aveti nevoie sa studiezi si ungherele, colturile. In acest caz e nevoie de un stup cu rame, si inca cu rame mobile .Adica ramele sa se desfaca precum paginile la carte.

Acesta este stupul pe care Francois Hubert l-a folosit pentru faimoasele sale observatii.Acest stup este scump si nu aduce nici un profit. Este sacrificiu pentru stiinta.

Apicultura de productie


Pe de alta parte, vreti sa obtineti de la stupul dvs. miere garantata, naturala si care sa coste mai putin ca la magazin? Vreti sa porniti o activitate intelectuala care sa va hraneasca pe dvs. si familia dvs? In acest caz aveti nevoie de un stup ieftin, care necesita putina munca si care implicit da o miere ieftina. Numai stupul cu faguri ficsi va va da aceste rezultate.

Ratiunea pentru care va dau acest sfat


Acest sfat ar trebui sa va para nechibzuit avand in vedere numarul mare de stupi cu rame mobile aflat pe piata, atat spre vanzare cat si in exploatare.
Ganditi-va la acest aspect: Care este stupul modern care nu a fost abandonat dupa cativa ani de exploatare? Profesori, preoti etc., persoane cu suficient timp liber la dispozitie.
Si cati apicultori, care pe langa stuparit, nu s-au apucat si de alte treburi, cum ar fi constructia stupilor, a utilajelor etc.?
Toate sistemele au dezamagit repede, si asta din cauza ca nu si-au hranit proprietarii.
Mai mult de atat, nu e nevoie de studii sofisticate sa faci comparatie intre costul unui stup si lipsa sa de valoare.Va fi foarte scump, v-am spus deja.
E suficient sa calculezi cat costa sa-l instalezi, ce timp e necesar pentru intretinerea lui pana sa tragi o conluzie, si daca nu esti deja apicultor, iti spun dinainte -costa prea mult.
Costul ramelor si accesoriilor poate fi gasit in cataloagele fabricantilor. Nu vom pierde timpul cu ele.Vom lua in considerare numai numarul de ore de munca necesar pentru fiecare sistem.

1 comentarii:

Lista mea de bloguri

 
Copyright © . Cresterea albinelor incepatori - Posts · Comments
Theme Template by .