marți, 25 decembrie 2012

Cresterea albinelor incepatori sfaturi

Sfaturi

Doua familii de albine sunt suficiente pentru un apicultor incepator. Cresterea numarului de familii se face in timp, pe masura ce se acumuleaza experienta.

Incepeti cum trebuie. Construiti voi insiva macar un stup. Construirea si asamblarea de stupi este extrem de importanta pentru incepatori. Daca va pricepeti un pic la tamplarie va fi usor sa construiti lazi si rame. Daca nu, atunci puteti comanda partile unui stup si sa il ansamblati singuri.

Faceti-va palnurile din timp. Inca din iarna comandati noile familii, echipamente si lazi. Ansamblati stupii si construiti ramele pe timp de iarna astfel incat totul sa fie pregatit pentru luna aprilie cand albinele vor iesi din amorteala iernii.

stupi de albine



Amplasati stupii pe vatra care ati ales-o din timp astfel incat sa fiti pregatiti pentru primavara.
Alaturati-va asociatiei crescatorilor de albine pentru a obtine cat mai multe informatii. Este foarte important sa va abonati la o revista de profil si sa citit cat mai multe carti pe aceasta tematica.

Pentru a incepe cu dreptul in acest domeniu este nevoie sa aveti o familie puternica. Vara o familie de albine are pana la 75.000 de membrii. Trantorii apar si ei primavara dar sunt dati afara din stup cand vine toamna. Pe timp de vara sunt aproximativ 1000 de trantori in stup.

Este usor de lucrat cu o familie buna. Aveti grija sa nu stoarceti mierea tarziu toamna deoarece exista mari sanse ca albinele sa moara de foame pe timpul iernii.

1 comentarii:

Lista mea de bloguri

 
Copyright © . Cresterea albinelor incepatori - Posts · Comments
Theme Template by .