sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Celulele albinelor

Celule lucratoarelor si ale trantorilor


Lucratoarele, trantorii si reginele se dezvolta in celule specifice fiecaruia. Ouale lucratoarelor si trantorilor sunt depuse in celule hexagonale ale fagurelui, majoritatea fiind celule "de lucratoare".
Dupa cum o arata si numele, in aceste celule regina depune oua de lucratoare. Cand vine momentul ca larva sa devina pupa, celula este sigilata cu un capac de ceara plat sau usor bombat.



Fiind mai mari, trantorii au nevoie de celule mai spatioase in care sa se dezvolte. Celulele trantorilor se gasesc, de cele mai multe ori, pe marginile fagurelui. Ele sunt sigilate cu un capac mai bombat.

Celulele reginelor

Celule reginelor sutn complet diferite si stau atarnate pe fata sau la marginea fagurelui. Primavara, lucratoarele incep sa cladeasca asa numitele cupe ale celulei reginei, care arata ca niste capace de ghinda.
Acest lucru este normal si nu indica facptul ca o colonie se pregateste de roire decat atunci cand laturile cupei se alungesc si regina depune un ou in celula.


Dupa ce celule reginei este ocupata, laturile se trag in afara pe masura ce se dezvolta larva.
Celula este sigilata si larva trece in stadiul de pupa. La momentul oportun, regina adulta roade capatul si iese in colonie. Mai multe detalii pe Matca .

3 comentarii:

  1. Cresc si eu albine din pasiune, am doi stupi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreau si eu sa incep o afacere cu albine, dar nu stiu cum?

    RăspundețiȘtergere
  3. Atât timp cât vei continua să susţii în mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ţi le doreşti, acestea vor continua să se petreacă în viaţa ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : valericapirvu75@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri

 
Copyright © . Cresterea albinelor incepatori - Posts · Comments
Theme Template by .